Yazar: Prof. Dr. Ayşe Bilge SELÇUK

Yayınevi: Destek Yayınları

Akademik çalışmalarını, yazılarını yakından takip ettiğim, çizgisini ve yaklaşımını çok beğendiğim oldukça kıymetli bir akademisyen olan sevgili Ayşe Bilge Selçuk’un bu ilk kitabını keyifle okudum. Dili oldukça akıcı ve anlaşılır, bir çırpıda bitebilecek nitelikteki bu kitap başta kendimizi sonra tüm insanlığı anlamamıza ışık tutacak nitelikte bilgileri harmanlayarak bizlere sunmaktadır.

Psikoloji alanındaki kitapların büyük çoğunluğu maalesef ki didaktik bir dilde yazıldığından kitapların anlaşılması ve özümsenmesi zaman zaman güçleşebiliyor. Ancak yazım dili o kadar yalın ve akıcı ki psikoloji alanına dair ilginiz olsun veya olmasın kitabı rahatlıkla okuyabilir, kuramsal bilgilerle gerçek hayatın nasıl buluştuğunu görme fırsatı bulabilirsiniz…

-Tanıtım Yazısından-

“İnsanı insan yapan aklı kadar kalbidir de…”

İnsanın yaşam yolculuğu zorludur. Tıpkı çocukların hızla boy attıkları gelişme dönemlerindeki “büyüme ağrıları” gibi, psikolojik gelişmede de zorlanma büyümeyi beraberinde getirir. Zorlanma yoksa, gelişme de sınırlıdır.

İnsan bazen çocuktur, bazen anne, bazen baba… Bazen isyankârdır, korkularına kapılan ve şiddete yönelendir. Bazen de rehberlik eden, destan yazandır. Empati de şefkat de ona dairdir. Şartlar değişir, düşünceler, duygular, tepkiler değişir, her deneyim değişim yaratır. Ancak, insan her koşulda insandır.

• İnsanı insan yapan özellikler nelerdir?
• İnsan neyi neden yapar?
• Bebeklikten başlayan, hatta kuşaklar arası devam edebilen eğilimler insan gelişimini nasıl etkiler?
• Olumsuz yaşantıların getirdiği döngü nasıl kırılabilir?

-Tanıtım Yazısından-

Keyifli okumalar…

Uzm. Psk. Emine KAYA BİCAN